Капитанът на Черно море Георги Илиев вярва, че тимът му има качествата да отстрани състава на Септември от полуфиналите на плейофите за седмата позиция в крайното класиране, която би изпратила варненци в директен двубой за Лига Европа срещу третия в Първа лига.

В първия мач срещу столичани, Черно море записа успех с 2:1, а и двата гола за домакините вкара капитанът на тима от „Тича“.

„Чака ни тежък мач при всички положения. Победа с един гол, успяха да ни вкарат и този резултат е малко коврен за нас. Мисля, че все пак в първия мач доказахме, че отборът с по-големи качества сме ние и заслужаваме да продължим напред. Разбира се, не подценяваме отбора на Септември. Имат добри футболисти, правят коварни контраатаки. При всички положения няма да ни бъде леко“, сподели той.

„Ще видим какво ще иска от нас ръководството за този мач. Дали да атакуваме, дали да играем по-дефанзивно. Прето е когато поведеш леко да се затвориш, но ще видим. Надявам се да изберем печелившата тактика“

„Септември успя да ни победи на два пъти миналата година. Както на „Тича“, така и в София. Надявам се този път да им го върнем. Не бива да ги подценяваме и трябва да ги държим под око“, каза още Георги Илиев.