Защитникът на Ботев Пловдив Виктор Генев даде мнението си преди първия мач от Лига на конференциите срещу АПОЕЛ Никозия. Срещата е в сряда от 20:00 часа на "Васил Левски". Бранителят е на мнение, че "канарчетата" не трябва да се страхуват, а освен това и да играят умно.

Павел Данев
15 снимки

„Връшаме се на европейската сцена, което е доста приятно. Ще се опитаме да се насладим и да спечелим. Имаме много млади момчета", започна капитанът на "канарчетата".

"Ако мачът беше в Пловдив, щяхме да имаме по-голямо преимущество. Такава е ситуацията и нямаме проблем. Надявам се достатъчно хора да дойдат и да ни помогнат. Ще опитаме да дадем максимума и ще видим какво ще стане. Два мача са".

"Настроението е позитивно, независимо от последните два мача. Няколко играчи, които са важни, се връщат. Надявам се да се представим положително. Това е бонус за нас. Всеки футболист мечтае да е на европейската сцена", добави той.

"Идеята е да спечелим, ние сме един отбор, колектив. Най-важни са трите точки. Не се страхуваме, излизаме да играем футбол. Отборът е сериозен, с традиции. Трябва да играем доста умно, мачовете са два. Ако имаме възможност да спечелим убедително в първия мач, ще се възползваме. Много е важно да покажем, че сме сериозен отбор", завърши Генев.