Началникът на Националния оперативен щаб - генерал Венцислав Мутафчийски, направи изненадващо признание на извънреден брифинг, който се състоя днес сутринта. Мутафчийски сподели, че е отправил молба пресконференциите да бъдат преустановени.

"Некоректно е да се каже, че Щабът е спрял работа и трябва да му се каже последно "сбогом". Това обезсмисля всичките ни усилия.

БГНЕС
73 снимки

От две седмици ние разговаряме на тази тема с премиера, да бъде променен начинът на оповестяване. Според много от хората той е репродуктивен и насажда страх, въпреки че информацията винаги е била обективно поднасяна.

Молбата за промяна в оповестяването беше лично моя. Това е всеизвестен факт. Ние даже искахме само с прессъобщение да се дава информация, а въпросите да са към ресорните министерства или Щаба.

Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива наистина като спор. Той обаче взима най-правилните решения според мен", заяви шефът на ВМА.

Мутафчийски даде да се разбере, че вече се обмислят нови мерки за разхлабване на рестрикциите.

Припомняме, че в понеделник хора от БФС ще се срещнат с представители на Щаба, за да обсъдят при какви условия футболистите може да започнат тренировки и кога е възможно да се поднови първенството.