Лудогорец и Ботев излизат във финалния мач за Купата на България. Двубоят е от 18.30 на Националния стадион „Васил Левски“, а главен съдия ще бъде Никола Попов.

Двубоят има отношение към разпределението на квотите на България в Лига Европа. Ако Ботев спечели трофея, то пловдивчани ще бъдат участници във втория по сила турнир на Стария континент. Освен това няма да се играе финален плейоф, а направо ще се пристъпи към такъв межди третия в класирането /Левски или ЦСКА/ и Верея.

В случай на победа за Лудогорец днес, финалният плейоф Ботев - Верея остава, а впоследствие и нов такъв срещу четвъртия в подреждането.

"Формулата за успех срещу Лудогорец е дисциплина и концентрация във всяка една минута, да не се допускат елементарни грешки и да се възползваме от всяка грешка на противника. Това е мачът на сезона за нас. Най-старият клуб в България не е печелил трофей от доста време и логично е мач на сезона за нас", заяви Николай Киров.

Киров: Ботев има два пътя към Европа, вярвам в отбора

Започваме мача от равен старт. Този мач е важен за нас, защото можем да направим дубъл. Излизаме максимално концентрирани и ще го изиграем така, че да се хареса на феновете. Футболистите искат да починат, защото годината беше тежка, но ще играят концентрирано. Разбираме важността на срещата, а футболистите също го разбират" , сподели от своя страна наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Дерменджиев: Финалите имат своите закони, готови сме

На мача се очаква сериозно присъствие от фенове, основно привърженици на "канарчетата". Очакванията са на стадиона да има около 10-11 хиляди зрители.

До вторник за финала бяха продадени общо 6500 билета

Мача можете да следите в GONG.BG, да гледате в GONG PLAY и по DIEMA, както и да слушате по Дарик радио.