Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров вярва, че неговите футболисти имат своите шансове да си тръгнат утре от националния стадион Васил Левски с Купата на България. Те обаче ще трябва да се справят с прекалено силния за българското първенство Лудогорец, който само преди дни празнуваше шестата си поредна титла.

Двата отбора играха на финал през 2014-а година, но в Бургас, когато с попадение на словенеца Роман Безяк разгранчани триумфираха с 1:0. Тогава Лудогорец постигна и втория си дубъл.

6500 билети продадени за финала за Купата

"Притеснително е единствено състоянието на Виана. Днес ще бъде тестван дали може и колко може да вземе участие в утрешния двубой. Подхождаме с уважение и респект към противника. Това е най-титулуваният отбор не само през тази, но и в последните няколко години. Мислим, че имаме своите шансове и се надяваме да се поздравим с успех при пределна мобилизация и концентрация.

"Формулата за успех срещу Лудогорец е дисциплина и концентрация във всяка една минута, да не се допускат елементарни грешки и да се възползваме от всяка грешка на противника. Това е мачът на сезона за нас. Най-старият клуб в България не е печелил трофей от доста време и логично е мач на сезона за нас".

Киров заяви, че публиката им ще ги подкрепи максимално. Той даде пример с финала преди три години в Бургас, който се намира на 300 км от Пловдив.

"Видяхте тогава колко бяха, сега се надявам, че ще бъдат повече.

Многобройната ни публика ще е стимул за нас да се раздадем докрай. Искрено се надявам още утре да решим казуса "Лига Европа", но сме готови и на двата варианта - с участие и в баражите".

Ботев може да се озове в клубните турнири при успех утре, но ще има и поправителен изпит през баражите като 7-и отбор, ако победи Верея.

"За утре сме тренирали и дузпи, защото всичко е възможно в този мач. От Нова година насам играем на два фронта. По принцип отборите в България се познават. Те ни познават също, както и ние тях. Надявам се максимално да използваме шансовете си.

"В отбора има настроение, има и напрежение, което е много важно. Дано успеем да използваме един от двата шанса и да влезем в Европа. А дали този отбор е готов за такова предизвикателство, бъдещето ще покаже. Смятам, че утрешните съперници във финала играят приятен и атакуващ футбол и не очаквам нещо различно да се случи на терена.

Според старши треньора една спечела Купа на България от Ботев ще има и чисто стратегическо значение, защото може да предизвика интерес сред инвеститорите.

"Надяваме се, че през новия сезон нещата ще бъдат подобрени. Наясно сме как трябва да изглежда отбора догодина. Относно Тодор Неделев и Антонио Вутов не мога да кажа нищо, защото те си имат договори с техните отбори и те си решават бъдещето им, завърши бившият вратар.