Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше категоричен, че разградчани не се страхуват от предстоящото утре гостуване на лондонския Арсенал в Шампионската лига.

Така той отговори на изказването на английския национал Тио Уолкот, който вчера заяви, че "Лудогорец не гори от желание да се срещнат с нас".

"Добре е за нас, че по такъв начин разсъждават, но след мача ще говорим. Арсенал е фаворит може би за групата, но знаете, че отборът ни вече има достатъчно рутина и не се притеснява и не се страхува от такива съперници", каза Дерменджиев на летище "София" преди заминаването за Лондон.

Лудогорец няма кадрови проблеми с изключение на трайно контузения Вития, който пропуска мача.

"Арсенал 20 години подред е в топ 4 на Англия. Всяка година играе в Шампионската лига. Много силен отбор, но тази година отборът е по-добре от предните, много добре влезе в първенството, също така много добре влезе и в Шампионската лига за разлика от миналата година, когато започна с две загуби в групата", каза Дерменджиев.

"Ние тръгваме да играем това, което можем. Много добре знам качествата на футболистите на Арсенал. Нашите футболистите също ги знаят. Ние се нагласяваме към стила на Арсенал. Това са изключително добри футболисти, които са в много добра форма в момента. Когато трябва да се защитаваме, ще се опитаме да ги неутрализираме. В атака ще направим това, което можем. Ние също имаме бързи и комбинативни нападатели", каза още специалистът.

В заключение той определи като "един слаб мач" двубоя между ЦСКА-София и Левски в събота от първенството на Първа професионална лига.