Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, остана доволен от представеното от своите след успеха с 3:1 над Пирин, но призна, че ще изисква още от своите футболисти. Предводителят на шампиона коментира и групата на отбора в Лига Европа, прогнозирайки, че четирите отбора там са равностойни и с еднакви шансове за продължаване към елимианциите.

„В крайна сметка мисля, че тези двубои са най-трудните преди пауза за национални отбори. От една страна трябва да поддържаш ритъм и да миксираш двубой в Европа и efbet Лига. Мисля, че днес опонентът ни отбеляза ранен гол, който им помогна за плана да изпълняват. Да чакат нашите нападения и да разчитат на контраатаки. В тези моменти трябваше да намерим пространствата в нашата защита. Те не трябваше да бягат много и да чакат в тяхното поле. В крайна сметка вкарахме от статично положение, за да изравним. Работим често върху тези ситуации. Стигнахме и до второ попадение. Справихме се с напрежението и вкарахме още голове, за да спечелим двубоя”, започна Дамбраускас.

„Никога не съм докрай доволен, тъй като никога не е достатъчно. В крайна сметка винаги има какво да се подобрява, а това е четвърти двубой в първенството, в който бележим поне 3 попадение. Ако вземем и мача с ЦСКА за Суперкупата, там имахем 4 гола, така че сме резултатни. Със сигурност можем още повече. Мисля, че имахме енергия днес, за да отидем още по-напред, да отбележим още и да не бъркаме пасовете помежду си. Всеки двубой е различен. В крайна сметка има позитиви, които можем да вземем и да работим, за да се подобрим още по време на паузата, за да бъдем по-силни след нея”.

„Не мога да коментирам как е Вандерсон. Със сигурност е рано. Медицинският ни щаб ще направи нужното, за да прецени ситуацията”, коментира Дамбраускас халфът на „орлите”.

„Може би трябва да попитате букмейкърите какви са ни шансовете за продължаване в Лига Европа. Няма как да изберем какъв е жребият. Нямаме право да го правим. Опонентите са такива, каквито са изтеглени. И трите отбора са много добри, а групата е равностойна. В крайна сметка всеки един може да се класира напред. Целта е да излезем от нашата група в турнира Лига Европа, това е и моята цел – да продължим в този турнир и през новата година. Още на лагера през зимата се готвихме точно за това”, завърши Валдас Дамбраускас.