Димитър Митов и неговият Кеймбридж Юнайтед спечелиха с 2:0 регионалното дерби с Питърбро в мач от 42-ия кръг на английската Лига 1. Българският вратар се намеси решително на два пъти и бе с ключова роля за четвъртия мач без поражение за „оранжево-черните“. Автори на попаденията за домакините пък бяха Харисън Дънк в добавеното време на първата част и Сам Смит в 66-ата минута. С победата Кеймбридж вече е 21-ви с 40 точки и вече гледа по-смело в битката за оцеляване, където основни конкуренти са Оксфорд и МК Донс. За Митов пък това бе пореден силен мач след завръщането от тежката контузия, извадила го извън терените за 14 седмици.

Предвид изтичането на договора му в края на настоящия сезон неговите силни изяви със сигурност са следени под лупа от по-силни клубове на Острова. През изминалото лято 26-годишният страж дори бе обект на интерес от страна на шотландския гранд Рейнджърс.

Стабилното представяне на Димитър Митов в Англия би следвало да привлече и вниманието на националния селекционер Младен Кръстаич, който вече демонстрира, че не се притеснява да повика футболисти, играещи във втора или трета дивизия извън България.