Вратарят Емил Газдов подписа нов договор с клуба си Пасифик, състезаващ се в канадската Висша лига. Роденият в Северен Ванкувър талант с български корени сложи подписа си под нов контракт за две години с опция за още една. Очаква се през новия сезон 19-годишният страж, преминал през академиите на Нюрнберг и Ванкувър Уайткапс, да бъде номер 1 под рамката за Пасифик. Ето какво сподели Емил специално за Gong.bg:

„Много съм щастлив от това, че продължих договора си с Пасифик. Усещам, че това е най-доброто място за моето развитие и очаквам с нетърпение всички хубави неща, които предстоят в нашето съвместно бъдеще“.

Новият сезон в канадското първенство стартира този уикенд, а първото предизвикателство за Газдов и неговия тим е сблъсък с новосформирания съсед ФК Ванкувър:

„Вълнуваме се много за първия мач с Ванкувър. Тренирахме много здраво в предсезонната подготовка и изискваме сами от себе си големи неща“.

Емил Газдов е считан за един от големите таланти на канадския футбол, а местните медии считат, че повиквателна за младежките гарнитури на Канада е въпрос на време. В интервю за нашата медия той сподели, че е наясно с възможността да играе за „кленовите листа“, но предпочита да играе за България.