Българският нападател Валери Божинов, коментира раздялата на наставника Чезаре Прандели с Фиорентина пред италианските медии. Прандели бе треньор на Божинов на "Артемио Франки" още по времето, когато 35-годишният вече нападател бе още млад суперталант и носеше фланелката на "виолетовите" (2005-2007). Най-младият чужденец, играл в Серия А - Божинов, сподели още, че е бил наясно с качествата на младия сръбски нападател на Фиорентина Душан Влахович, който става все по-популярно име в местния футбол. 

"Казах на Корвино да подпише с Влахович, когато беше на 15 или 16 години. Влахович беше луд, наистина луд. Казваше ми: "Аз съм Златан Ибрахимович от Белград, ще играя за най-силните клубове". Арогантността му ми харесваше. Мислех си, че той ще стане силен играч. Миленкович беше по-спокоен", сподели Божинов пред Transfermarkt. Тук трябва да уточним, че Панталео Корвино е човекът, открил Божигол за големия футбол.

Интересно за отбелязване е, че Влахович все по-често е свързван с трансфер в Милан през лятото и ако това се случи, той ще има възможността да бъде съотборник на Ибрахимович. 

"Той и Земан са треньорите, от които съм научил най-много. Даваше ми съвети за за кариерата ми и за личния ми живот. Надявам се, че се чувства добре сега. Всеки нападател, който е работил под негово ръководство, е правил страхотни неща", каза още Божинов, говорейки за Прандели. 

В момента Валери Божинов носи фланелката на Левски. В кариерата си нападателят е играл за още редица отбори, сред които Лече, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона и Партизан (Белград).