Бившият национал на България Благой Георгиев говори пред сутрешния блок на NOVA относно най-актуалните теми от неговото ежедневие. Той потвърди, че заедно с голям консорциум води преговори за закупуването на собствеността на македонския клуб Вардар Скопие. Георгиев все пак беше лаконичен в обясненията по темата. 

Той също така не пропусна отново да говори за новооткритата си футболна школа, призовавайки младите играчи да се концентрират изцяло върху футбола и да не повтарят неговите житейски грешки. 

„Доста от моите приятели в Македония ми разказаха за традициите на Вардар. Разбрах, че това е отбор като Левски и ЦСКА за македонските стандарти. Отборът има потенциал да постигне големи неща, но не искам да говоря за нещо, което все още не е станало“, започна бившият национал на България. 

„Футболът е за феновете, без публика не е интересно за никого. Поздравявам всички упраници, котио допуснаха да има фенове по стадионите. Неможе да се очаква много от отбприте, тренировките вкъщис а нещо съвсем различно. Със сигурност ще има много контузии, неизбежно е. Въпреки това се надявам те да не са тежки“.

„Всички обичат футбола и отлаганетпо на европейското не беше добре. Трябва обаче да се адаптираме към ситуацията. Догодина ще се проведе Евро 2021 и се надяваме, че българският национален отбор ще използва тази една година, за да достигне голямата цел. Нямаме оправдания в тези два мача, защото играем срещу отбори от нашия калибър“.

„Базата на новата ми футболна академия е истинско бижу. Тревната настилка е нещо съвсем ново, невиждано момента на Балканите. Това е с цел да се намалят контузиите. Посланието ми към всички младежи, които искат да се занимават с футбол е да му се отдадат напълно и да забравят съблазните на живота като татуировки, социални мрежи и други. От моята уста звучи малко нелепо, но ако бях с това мислене и преди години, то всичко можеше да е по-различно. Направил съм грешка, така че призовавам тези млади момчета да живеят с футбола“, завърши Георгиев за сутрешния блок на NOVA.