Бившият национал - Благо Георгиев, даде интервю за Gong.bg, в което обяви, че слага край на футболната си кариера, тъй като се впуска в ново начинание. Той сподели, че ще направи детска футболна школа, която ще бъде различна от академиите-еднодневки, които само прибират парите на дечицата.

- Здрасти, къде те намирам и как се чувстваш? 

- На пътеката ме намираш, тичам в момента. Не можем да излизаме, така че вкъщи правим всичко. 

- Как ти се отразява настоящата ситуация в личен план?

- Не е окей, но след като са наложени мерките, нямаме друг избор, за да може да излезем възможно най-бързо от цялата ситуация. 

- Обяви публично, че искаш да закупиш футболен клуб, при това чуждестранен. Как стигна до това решение?

- Просто имах предложение, което обсъждаме доста време. Появиха се правилните хора. Водим напреднали преговори, но поради тази ситуация всичко е в застой и нищо не се знае. 

- Научихме за друг твой проект, а именно футболна школа. Разкажи малко повече за плановете си, свързани с нея. 

- Три-четири месеца се занимаваме с моите хора, с които го правим. Искаме да създадем школа, която да не е като останалите школи. Защото има доста школи-еднодневки, които само взимат парите на дечицата и не се върши нищо. Искам да наблегна на професионалисти, които работят с желание и искат да развиват, както себе си, така и децата. Това е бъдещето на България. Държа на контакта треньор - дете, искаме да върви ръка за ръка с училището. Ще гледаме да има тясна връзка между треньора и децата, треньора и учителя, за да сме наясно как се развиват нещата.

- Модната ти линия повлияна ли е от извънредните обстоятелства в момента? 

- Жена ми се занимава с това. Естествено е да има спад, но най-важното е да излезем най-бързо от тази ситуация, затова са тези мерки. 

- Участва на Коледен турнир, на който демонстрира добра форма. Напълно изключено ли е завръщането на Благой Георгиев като футболист? 

- Да, мисля, че това вече не е на дневен ред. Имах две-три предложения, но и след тази ситуация и проектите, които замислям, това вече не е на дневен ред. 

- Следеше ли първенството преди паузата, какви бяха впечатленията ти? 

- В България съм вече и имам възможността да гледам повече мачовете от България. Не гледам всичко, но каквото мога, гледам. Има хубави мачове, има и не толкова хубави. Но точно, за да се подобрят мачовете в България, трябва да тръгнем от школите. 

- Клубът, в който си израснал - Славия, е една от приятните изненади, използвайки почти изцяло българи. Одобряваш ли подобен модел?

- Виждате, че работи. Винаги трябва да се разчита на школата, виждате, че дава резултати. В момента може би Славия е най-добрият отбор в България, заедно с Лудогорец. Така че с доста работа, труд и талант се получават нещата. Това, че се даде толкова време на Загорчич и не е сменян, също оказа влияние. Все пак трябва да повярваш в някой треньор и да му дадеш време. 

- Зарови ли томахавката с Венци Стефанов, с когото имахте доста престрелки по медиите?

- Никога не съм имал проблеми с него, не знам откъде се появиха тези писаници. Не ми се говори за това, аз нямам проблем с абсолютно никой. 

- През юни националите ще играят срещу Унгария, какви са шансовете на нашите според теб? 

- Шансовете са ни големи, все пак това са два мача. Така че в тези два мача всичко може да стане. Клише е да дадем максимума и да направим всичко възможно. Просто трябва да си повярваме, че трябва да участваме там, където отдавна не сме били. Забравяме всичко останало и мислим за тези два мача. 

- За финал, какво е твоето послание за хората в тези трудни времена? 

- Нека спазваме всичко, което ни се казва, за да може да свърши по-бързо тази ситуация. Аз имах призив и към нашия Патриарх, който да наложи пост и молебен, защото знаете, че в такива времена това е най-важното. Няма друго спасение, освен да вярваме в Господ, защото само той знае кога ще свърши всичко това. Това е изпитание, което ни се дава, така че това е моят призив.