Ръководството на БФС ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказването на Димитър Бербатов, че бившият президент на германската централа, който беше наблюдател на предишния изборен конгрес през 2016 г. - Райнхард Гриндел, е бил пиян и е обвинен в корупция. 

Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в отговор на думите на бившия нападател на Манчестър Юнайтед и настоящ кандидат за президентския пост в централата. 

В неделя в "120 минути" Бербатов каза: "Предния път имаше човек от Германия - Райнхард Гриндел, който после беше обвинен в корупция. Беше пиян в залата". 

Гриндел се оттегли от поста си през 2019 г., след като германски медии разкриха, че е получил като подарък скъп часовник от украинеца Григорий Суркис.

"Ще сезираме Етичната комисия към УЕФА. Това, че е уличен в корупция и е бил пиян, което той изрече във вашето студио, са абсолютни лъжи. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от свои колега от Изпълкома на УЕФА. Той не е уличен в корупция, няма образувано дело срещу него, няма водено разследване. Това са доста различни неща. Нека върху един уважаван във футболните среди човек да не бъдат хвърлени обвинения, които нямат нищо общо с действителността", заяви Фурнаджиев пред бтв.