Димитър Бербатов стрелял с газов пистолет в колата си и за малко не се задушил. Инцидентът по собствените му думи станал, докато играел в немския отбор Байер Леверкузен.

Футболистът разказа как съвсем свободно успял да си купи пистолет и пушка от оръжеен магазин в немския град.

„Имаше моменти, когато след тренировка няма какво да се прави и аз обикалях с колата улиците, така един път случайно попаднах на магазин за оръжие. Влязох вътре и казах: „Дайте ми този пистолет и тази пушка“, сподели звездата в подкаста на изпълнителя Тото, цитиран от Телеграф.

Антон Узунов
18 снимки

Той разказа, че явно филмите за гангстери са му повлияли така. Една вечер взел пистолета, качил се в колата и отишъл до празен паркинг, за да постреля. „Това ме накара да се почувствам като истински мъж“, сподели още той. Веднъж, докато шофирал, с едната ръка държал волана, а с другата пистолета.

„Попаднах на бабуна на пътя, а пръстът ми беше на спусъка и в този момент гръмнах. Този газ така се разнесе навсякъде, влезе в очите, започна да мирише, да ми люти, да ми сълзят очите, не помня как се прибрах до нас“, обясни още футболистът.

Той добави, че дори не помни как е успял да стигне до дома си. Ден по-късно решил да опита възможностите си с пушката, като поставил бутилка на улицата и стрелял по нея от балкона си.

„Всичко с пушката беше наред, докато не дойде брат ми на гости“, каза Бербо. Той бил на тренировка, а братът направил номера с бутилката на тротоара, стрелял по нея, но уцелил прозореца на съседите и го видели минаващи хора. Те повикали полиция, а малко по-късно ченгетата конфискували оръжието на футболиста. Всичко завършило без последствия, а Бербатов напомни на всички, които се забавляват с историята му, да не правят това у дома си.