Легендата на българския футбол - Красимир Балъков, говори на пресконференцията на по повод предстоящия „Мач на надеждата“. Той подкрепи бившия си съотборник в националния отбор Петър Хубчев, който се бори с коварна болест. 

"Ние със Стилиян имаме много хубави преживявания във футбола. Няма как на един такъв човек като него да кажеш „Не“. Още първия път като завъртя телефона, му казах да не се притеснява, че ще съм на линия. Време е да се обърна към феновете: „Да присъстват на такъв спектакъл, защото съчетава шоу и футбол с важна социална кауза. И в България стават хубави неща. Да покажем на света, че сме хора“, започна Балъков.

„За мен беше изненадваща тази новина, която Стилиян обяви (б.р. – че Петър Хубчев е болен от левкимия). Искам да кажа на Петър Хубчев, че именно това е футболът – нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш, но когато дойде такава битка, с която Стилиян се пребори, очакваме и той да се пребори, той има воля да премине със същия резултат, с който Стилиян. С него сме. Ще му вдъхваме вяра и надежда. Сигурни сме, че ще даде всичко от себе си да премине през тази битка“, каза той по адрес на Петър Хубчев.

„Аз преди един-два дена играх голф с Христо Стоичков и той лаконично ми каза: „Е ти какво очакваш? Винаги съм във форма“. Само за едно нещо се притеснявам, по моето време най-силното качество беше играта в дълбочина – това качество, което имах ме вкара в златния отбор на САЩ’94. Явно ще трябва да променим тактиката, да играем на крак, като гледам хората в нападение. Излизаме на терена за хората, които ще ни подкрепят“, завърши Красимир Балъков.