Легендата на българския футбол - Красимир Балъков, се върна доста година назад във времето и разкри цялата истина около скандала с Христо Стоичков по време на мача с Германия в Америка. За тази история е писано и говорено много, но винаги е интересно да го чуеш от устата на един от двамата играчи. Бала разказа подробно какво се е случило на терена и в съблекалнята, като сподели, че Димитър Пенев е искал да ги смени на почивката. 

"Тогава играехме за честта на България. Всичко бе за доброто на нашата страна. Знаете, че Христо е сприхав. По време на мача с Германия ми подаде една топка и аз имах възможност да отбележа. За съжаление обаче топката срещна гредата. Той много искаше да отстраним Германия, аз също силно искамх да продължим. След тази ситуация, до края на полувремето си разменяхме реплики и любезности на терена.

На почивката напрежението между нас стана по-голямо. Добре, че тогава имаше една камбанка, с която ни привикаха за второто полувреме. Димитър Пенев се опита да ни отдели в една стая, но не съм сигурен дали успя. Впоследствие разбрах, че треньорът е подготвял смяна на почивката на мен и Ицо заради разправията.

Пенев обаче се отказал като видял, че сме се успокоили. Добре, че не ни смени. Вижте, всичко правихме в името на България. Горяхме в играта. Не сме се сравнявали или доказвали един на друг. Стоичков е най-големият български футболист на България до този момент и аз не се сравнявам с него. Радвам се, че сме играли заедно и с моите асистенции съм му помогнал да стане голмайстор на световното първенство", заяви Бала в новата рубрика във ФутБолен  Мозък - THE GAME.