Футболният анализатор и треньор Александър Станков коментира в предаването "Домът на футбола" и предстоящия сезон в Първа лига, както и селекционния процес при лидерите в първенството - Лудогорец, ЦСКА и Левски.

"В последния сезон Лудогорец имаше известно отстъпление, и игрово, не беше така убедителен и в шампионата, имаше напрежение в отбора дали ще стане шампион, има надпревара, и двата отбора гонят целите си, да продължат по-дълго време в турнирите, Лудогорец вече го направиха през годините, явно искат и този път, тече едно съревнование за нови футболисти, ЦСКА също иска да направи селекция, уважавам Лудогорец, за ЦСКА няма какво да споменавам. Задавам си въпрос защо са им тези школи на клубовете, кога ще влезе играч от школата да играе, не давам акъли нито на Лудогорец, нито на ЦСКА. Дали някой ден тези млади талантливи играчи в школите на Лудогорец и ЦСКА, не си задават въпроса: Аз имам ли шанс да заиграя в този отбор? Кога ще дойде моят момент? Аз си ги задавам тези въпроси, нищо против всеки клуб си гони високи цели, клубни турнири, политика, по-класни чужденци, но го има и моментът за подрастващите, младите и националният отбор", каза той.

"Седем-осем нови човека привлякоха, амбициите на клуба, на Гриша Ганчев са, че те не се задоволяват както нормално е, второто място е неуспех, няма Купа, няма шампионска титла, Лудогорец също има много класни чужденци, те също се опитват да бъдат конкурентноспособни в това отношение", добави Станков.

"Петър Хубчев си отстоява възгледите, иска да се случват нещата по неговия начин, ще се бори докрай да промени нещата в Левски, сигурен съм, че ако не се случват нещата както той иска, той няма да продължи да води Левски, той е много сериозен, упорит, и чепат човек, би трябвало да е така в нашия футбол. Желая успех на Локомотив Пловдив, нека има повече български футболисти в Локомотив Пловдив", допълни той.