АЕК Атина победи ПАОК с 2:0 у дома в дербито на 9-ия кръг на гръцката Суперлига. За гранда от Солун като титуляр започна Кирил Десподов, който остана на терена до 60-ата минута, но той, както и съотборниците му направиха твърде малко в атака. 

Орбелин Пинеда откри резултата в 17-ата минута, а в началото на втората част Никлас Елиасон оформи крайния резултат. 

Двубоят започна с домакински натиск. В 12-ата минута Езекиел Понсе пропусна да открие резултата с глава. Пет минути по-късно Орбелин Пинеда се възползва от подаване на Петрос Мантолас и с глава от близка дистанция вкара за 1:0. 

В 40-ата минута Понсе засече центриране на Джибрил Сидибе, но прати топката опасно над гредата. 

Втората част започна идентично на първата и по-добрата игра на АЕК доведе до втори гол. В 54-ата минута Дамианс Шимански подаде към Никлас Елиасон, който със страхотен удар от средна дистанция матира Доминик Котарски за втори път. 

След час игра Кирил Десподов отстъпи мястото си на Тайсон. В 81-ата минута Константинос Галанопулос пропусна да вкара трети гол за домакините с шут от далечна дистанция, който премина на сантиметри от дясната греда. В 85-ата минута с пропуск се отчете Мият Гачинович, а до края на срещата Стивън Цубер също пропусна. 

Едва в шестата минута на продължението на мача Янин Костантелиас от състава на гостите застраши вратата на АЕК, но Цицан Станкович блесна със страхотна проява. 

С успеха АЕК събра 20 точки и заема второ място във временното класиране, докато ПАОК е четвърти със 17 точки.