Монтана удари с 4:2 като гост Ботев Враца в дербито на Северозападна България в петия кръг на А група.

Гостите поведоха в 21-ата минута, когато Луис Едуардо изведе през центъра Борис Кондев, който напредна и с удар покрай вратаря Цветковски даде преднина на гостите. Врачани протестираха за засада, каквато не бе отсъдена.

В 42-ата самият Луис Едуардо бе изведен от Мечечиев непокрит срещу Цветковски и с хубав удар бразилецът направи 2:0 за Монтана, попарвайки почти 5000 зрители на стадион Христо Ботев във Враца.

На почивката треньорът на домакините Сашо Ангелов реагира на негативния резултат в битката за северозапада, като направи две смени и на местата на Ненем и Мечев пусна Чалъков и Ценовски.

Тези промени явно оказаха светкавично въздействие върху играта на Ботев и новаците изравниха на 2:2 за само три минути в началото на втората част.

В 47-ата след корнер централният защитник на врачани Траян Траянов с глава прати топката под гредата и намали на 1:2, а в следващата 48-а минута Ивайло Данчев се разписа за 2:2 след грешка на Дюлгеров, която остави нападателя очи в очи със стража на гостите Христо Иванов и Данчев не сбърка.

В 63-ата обаче Монтана отново излезе напред в резултата, след като Дюлгеров проби отдясно, подаде към Кондев, който центрира към Янко Сандански и той с удар от пеналта даде нова преднина на гостите.

В култовата 69-а минута Димитър В.Илиев изведе Луис Едуардо, а бразилецът вкара за 4:2 и с второто си попадение в мача реши всичко в полза на гостите. В последните минути резервата Мичев можеше да вкара пети гол за тима на Стефан Грозданов, но вратарят Цветковски не допусна ново попадение в мрежата си.

С успеха Монтана се изкачи на 10-о място в А група с 6 точки, докато Ботев Враца има само 3 точки в пет мача и е 12-и.