Слабо разузнаване на противника показа треньорът на Могрен Бранислав Милачич преди сблъсъка на черногорците с Литекс във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Националният тим на Черна гора изненадва в квалификационната си група за Евро 2012, записвайки победа с 1:0 над България и равенство 1:1. Според Иванович обаче, нито един футболист на Литекс не е взел участие в двата мача, макар Петър Занев и Николай Бодуров да играха само преди месец при равенството с черногорците.

„Националният ни тим показва как отбор от малка страна може да прави големи неща. Те са вдъхновение за нас, макар националните отбори на Черна гора и България да нямат нищо общо с Могрен и Литекс. Първо, никакви играчи на Могрен и Литекс не играха в тези мачове, и второ, Литекс са много по-голям и силен отбор от Могрен", сподели Милачич преди първия мач между двата тима във вторник в Подгорица.

Отборът на Могрен се раздели с шест ключови играчи през лятото, но въпреки това, шампионите на Черна гора остават оптимисти. През сезон 2009/2010 обаче Литекс отнесе тогавашния шампион на Черна гора Рудар с общ резултат 5:0 в сблъсък от същата фаза на турнира.

„Гледах тези мачове и те много ще ни помогнат. Литекс смени треньора си оттогава, както и няколко играчи, но не мисля, че са сменили стила си. Забелязах, че и четирите гола, които вкараха във втория мач бяха след контраатаки. Имат бързи играчи и съм сигурен, че ще ни наранят, ако им оставим празни пространства. Трябва да сме търпеливи в защита и да не им позволяваме да атакуват с много играчи. Трябва да сме реалисти, Литекс са по-добри. Ние обаче ще им направи живота тежък в двата мача. Дано ни подценят и в двата мача, готови сме за всякакви подаръци от тяхна страна", добави Милачич.