Българският защитник Матео Стаматов подписа с руския елитен Пари Нижни Новгород, обявиха от клуба. Левият бек пристигна в тима като свободен агент, след като напусна Оренбург. 

Договорът на бранителя е за три години. 

"Договорът ми с Оренбург изтече и реших да сменя отбора. В Нижни ръководството на клуба и треньорският щаб проявиха интерес към мен. Хората от света на футбола, с които общувам, се изказаха добре за отбора. И сега съм тук, за да помогна на Пари НН да покаже по-добри резултати през новия сезон. Когато дойдох тук с Оренбург миналия сезон, много харесах стадиона в Нижни Новгород. След това, преди мача, говорихме на испански с Лукас Масоеро. Така че познавах само него. Пристигнах в Нижни в събота, запознах се с останалите момчета. В отбора има много добра атмосфера. А самата база има всичко необходимо: отлични футболни игрища, хотел, рехабилитационен център", сподели Матео при представянето си.

"Това ще е третият ми сезон в Русия. Аз и семейството ми го харесваме тук. И Оренбург, и Нижни са хубави, интересни градове. Защо реших да дойда във вашата страна? Шампионатът тук определено е по-силен от този в България. Вярвам, че през новия сезон Нижни ще има силен отбор, който ще покаже добър футбол и ще се представи по-добре от миналия шампионат", сподели още Стаматов. 

Пари Нижни Новгород запази мястото си в елита на Русия, след като спечели плейаута с Родина Москва.