С неочаквана дисциплина тренираха за загрявква футболистите на Локомотив София. По собствено усмотрение играчите решиха да подгреят с хвърляне на копие. Вместо лекоатлетически уред бе използвано едно от колчетата с остър връх, около които играчите дриблират.

Най-добро постижение направи поливалентният Иван Пасков. Със засилка от аут линията до границата на малкия пеналт Прасковата изпрати копието чак до централната линия на терена, набирайки метраж от 50 дължини. Второ място зае Ваня Дзаферович. Хърватинът с вид на десетобоец изпрати уреда с няколко метра по-малко от конкурента си. Трето място не бе присъдено, тъй като колегите на Пасков и Дзаферович бяха обезкуражени от сериозните постижения на шампионите в дисциплината. Кондиционният спец Краси Кунчев, който е бивш лекоатлет, демонстрира техника на засилка и това подобри още повече изпълненията на Пасков и Дзаферович.

„Ян Железни, Ян Железни”, подвикваха от съседното игрище футболистите от чешкия Слован Либерец, наблюдавайки надпреварата.

Скоро след това и локомотивци станаха свидетели на екшън сътворен от техните съседи от Чехия. Сватбарски шут на един от футболистите от Либерец прати топката на балкона на една от съседните къщички обявени за продан. Наложи се чехите да търсят стълба, за да се качат нелегално в чуждия имот и да приберат изчезналата топка.