Пътуването на Локомотив София за втория лагер в Германия се превърна в истинско приключение. От София до Дортмунд всичко вървеше гладко, но при пристигането на немското летище започнаха неприятностите за отбора. Клубният автобус на „железничарите” чакаше на аерогарата футболистите снабден с GPRS-устройство за навигация.

От Дортмунд возилото потегли за базовия лагер в градчето Гох, отстоящо на четири километра от холандската граница. По скоро всички си мислиха, че потегля натам. След 130 км. път се оказа, че модерната технология е объркала посоките и Локомотив се оказа на съвсем грешното място. Вместо на запад, автобусът бе изминал това разстояние в посока на север. На един паркинг, недалеч от Оснабрюк, отборът спря за консултация. Латвийски тираджии си предложиха услугите, за да помогнат на изпадналите в беда българи.

Недалеч от тях бе паркиран сръбски камион от град Чачак. По ирония на съдбата именно шофьорът на този тир, съгражданин на отстранилите миналата година от Европа Локомотив футболисти на Борац, успя да ориентира Локо София за посоката.

Оттам нататък пред Локомотив стояха още два часа път и след общо 270 минути от летище Дортмунд, тимът най-накрая пристигна благополучно в базовия си лагер в Гох. Изгладнелите играчи на Драгомир Окука изядоха по два сандвича, приготвени им от домакините в хотела и се настаниха по стаите, за да бъдат на линия час по-късно за първа тренировка на немска земя.

В хотела „червено-черните” бяха очаквани от новия си съотборник Юлиан Левашки. Вратарят беше пропътувал краткото разстояния от холандския лагер на сегашния си тим Локо Мездра до този на новия си отбор. Както е известно вчера Локо се сдоби с още двама нови играчи – Илиан Гаров и Звонимир Станкович.

Утре Локомотив ще изиграе първата си контрола срещу Витес Арнем. Двубоят стартира в 17.00 часа българско време.