Литекс записа втори пореден успех с 3:0 срещу албанския си съперник Беса и с общ резултат 6:0 се класира за първия кръг на Купата на УЕФА.

Ловчанлии доминираха още от първите минути и в самото начало на срещата Ивелин Попов стреля опасно, но топката излезе в аут.

В 12-та минута Сандриньо подаде на Бибишков, който преодоля двама защитници на Беса и нахлу в наказателното поле на албанците, след което пусна на непокрития Станислав Генчев и той се разписа във вратата на Дура за 1:0.

В 25-та минута Джихин отбеляза гол във вратата на Литекс, но преди това страничния съдия от Израел бе вдигнал флага си за засада.

Второто полувреме отново започна с домакински превес и при едно центриране на Ивелин Попов от пряк свободен удар, топката попадна в Сичеро, който със силен шут прати топката в напречната греда на вратата на Дура, след което кълбото тупна около гол линията, но съдията Кенан прецени, че няма гол.

В 69-та минута Уелингтом отправи удар със странична ножица към вратата на Беса, а Бето подложи главата си и покачи резултата на 2:0.

11 минути преди края на срещата Сандриньо подаде на Томе, който финтира защитник на албанския отбор и от 12 метра оформи крайния резултат в срещата 3:0.

В 84-та минута френският бранител Седрик Камбон направи официален дебют с „оранжевата” фланелка, след като замени Пламен Николов.

Литекс: Тодоров, Бандаловски, Пламен Николов (84’ Камбон), Сичеро, Венков, Том, Сандриньо, Гнечев, Томе, Ивелин Попов (60’ Бето) и Бибишков (65’ Хазуров).

Беса: Дура, Арапи, Лила, Джихани, Нухи, Окщуни, Ходжа, Красники, Велиай, Кая, Закири.