Най-добрият футболист в България за последния сезон Дока Мадурейра до два часа официално ще стане играч на турския Истанбул ББ. Това съобщи за Гонг мениджъра Несим Нешадов.

Всичко около трансфера вече е договорено, като остава единствено бразилецът да мине медицинските изследвания и да парафира личния си договор. Очаква се контрактът между двата клуба да е за 3 години.

Истанбул ББ завърши миналия шампионат на 12-то място във временното класиране – далеч от зоната на изпадащите, но и далеч от местата в евротурнирите. Треньор на отбора е Абдулах Авчъ, а в тима Дока ще се събере с още няколоко свои сънародници. Клубът е собственост на истанбулската община и играе мачовете си на 76 хилядния Олимпийски стадион „Кемал Ататюрк”.

Това е поредният футболист, който Литекс продава в Турция. Миналото лято в Гриша Ганчев продаде Ивелин Попов в Газиантепспор. Година и половина преди това в същата посока пое бразилецът Бето. От Литекс в посока Турция потеглиха още Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Димчо Беляков и др.