Отборът на Левски проявява интерес към две сериозни имена – Рикардо Ваз Те и Соне Алуко, научи Гонг.

Ваз Те е португалец и е роден на 1 октомври през 1986 година, а за последно е играл в шотландския Хибърниън. Кариерата му е доста интересна, като централният нападател започва да тренира в школата на Фарензе. От там през 2003 година преминава в английския Болтън. Има договор с клуба от Висшата лига до 2010 година, като в този период е успял да изиграе 58 мача, като реализира 3 попадения.

В кратък период играе като преотстъпен в Хъл Сити, а през 2010 се подвизава в Паниониос.

През февруари месец тази година Рикардо Ваз Те подписва с Хибърниън, като за клуба изигра 8 двубоя и се разписва в дербито на Единбург срещу Хартс при равенството 2:2.

Роденият в Лисабон нападател има и четири срещи за младежкия национален тим на Португалия, като се е разписал веднъж за родината си.

Ваз Те е висок 188 сантиметра и преди време минаваше за един от талантите в португалския футбол, заради което бе привлечен твърде млад от Болтън.

Според източници на Гонг, Левски е набелязал и друго атрактивно име в лицето на крилото Соне Алуко. Интересно е, че в момента и той се подвизава в шампионата на Шотландия в редиците на Абърдийн.

Той е роден на 19 февруари през 1989 година в Лондон. Подвизава се предимно по левия фланг на атаката, но може да играе и в дясно. Кариерата му стартира в Бирмингам, но не успява да дебютира в мач от Висшата лига. Той е записан сред резервите срещу Арсенал, а по-късно записва участие за Бирмингам срещу Херефорд за Купата на Англия.

Следва преотстъпване в Абърдийн, където играе и в групите на турнира за Купата на УЕФА срещу Панатинайкос на 25 октомври 2007 година.

Един от най-големите му успехи е гол срещу Байерн Мюнхен в същия турнир през 2008 година, когато мачът завършва 2:2. В същата среща е избран за играч на мача.

Любопитна е и международната кариера на Соне Акуло. Той е записал участия в юношеските гарнитури на Англия, но при мъжете има един двубой за Нигерия. Това се случва на 29 май 2009 година в контрола срещу Република Ирландия.

Георги Иванов призна, че Левски ще привлече трима чужденци това лято. Възможно е двама от тях да бъдат Рикардо Ваз Те и Соне Алуко.