Oтборите на Левски и Нафтекс, набор1992 година, завършиха 2:2 в мач от полуфиналите на първенството в тази възрастова група. Срещата се игра на един от изкуствените терени на стадион Георги Аспарухов в столицата.

„Сините” поведоха още в 7-мата минута на мача, когато след центриране отляво Иван Стоянов бе най-съобразителен и отбеляза с глава.

След още няколко минути игра гостите направиха добра атака, завършила с три удара в рамките на само няколко секунди. Два от тях бяха спасени от вратаря на Левски Петър Хубчев, но при третия Мирослав Радев успя да прати топката в мрежата.

Нафтекс поведе преди почивката с гол на Константин Янев, за който остана съмнение, че се намира в положение на засада.

Първата част се игра под звуците на Металика, какъвто бе изборът на строителите на новото общежитие на ДЮШ, намиращо се до игрището с изкуствено покритие. След почивка работниците се захванаха по-сериозно със задълженията си и лишиха младите футболисти от музикалния съпровод.

През второто полувреме „зелените” отпаднаха физически. Левски получи лек териториален превес и стигна до попадение чрез Владислав Стойков, който непокрит се разписа с глава след центриране отдясно.

„Сините” натиснаха съперника в последните минути на мача, но не успяха да създадат опасно положение.

След 2:2 в София Нафтекс изглежда фаворит преди реванша, който ще се проведе на 3 юли в Бургас.

В другата полуфинална двойка ще се изправят отборите на Берое и Черно море.Мачът е от 17:30 часа.