Старши треньорът на Лацио Давиде Балардини е изправен пред сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Левски в София за мача от втория кръг в група G на Лига Европа.

Двубоят е в четвъртък на стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 часа.

Балардини може да разчита само на трима здрави защитници в лицето на Стефан Лихтщайнер, Санчес Крибари и Стефан Раду и това ще принуди специалиста да смени традиционната схема 4-4-2 на 3-5-2, прогнозира местната преса. Наставникът на Лацио не може да разчита в отбрана на наказания Александар Коларов и на контузените Себастиан Сивиля и Лионел Скалони.

Гулиелмо Стендардо и Рикардо Бонето нямат картотеки за участие в Лига Европа, а титулярният защитник Мобидо Диаките се оплаква от травма след равенството 1:1 срещу Палермо в Рим в неделя за първенство и също е под въпрос за мача в София.

С отбора тренира 19-годишния десен бек Алесио Лучани, но е малко вероятно той да излезе титуляр на "Герена" в четвъртък. Нападателят Симоне Дел Неро и халфът Кристиан Манфредини също са без картотеки и пропускат мача, а опитните Хулио Крус и Кристиан Броки страдат от леки травми, но най-вероятно ще бъдат на линия. Лацио пристига в София утре в 13.05 часа.