Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков определи като несериозни писанията за опит за уреждане на мача от Лига Европа между Рома и ЦСКА на 1 октомври.

Преди дни в беларуското издание Пресбол се появи аудиозапис, в който неизвестни лица говорят с бившия играч на Рома Сергей Гуренко и чрез него се опитват да открият капитана на Рома Франческо Тоти, чрез когото да уредят мача за победа на ЦСКА.

"Това са несериозни неща. По този начин се опорочава труда на футболистите и ръководството на ЦСКА. Естествено, че такива неща влияят негативно на отбора", коментира Венцислав Живков.

"Доволен съм от жребия. Какво да кажа за Свиленград? Те са добър отбор, нормален. Ако искаме да атакуваме шампионската титла нямаме право на повече грешки в първенството. Футболистите си знаят задачата срещу Локомотив София в 13-я кръг на "А" група, спортното ръководство също. Знаем, че този мач е решаващ", заяви изпълнителният директор на ЦСКА.

Живков коментира и появилите се спекулации, като нарече публикациите несериозни. Изпълнителният директор на "армейците" призова за спиране на негативната кампания към тима му.

"Ще се отнесем сериозно към съперника. Всички искат да играят добър футбол и ние няма да подценим който и да е отбор.Всичко с премиите и заплатите е наред. Ние правим всичко възможно футболистите да се чувстват комфортно. Това може би е черта на българина - винаги да иска нещо повече", коментира още Живков.