Треньорът на Банско Войн Войнов похвали своите играчи за силното им представяне при загубата с 0:1 от Левски за Купата на България и разкри, че познава отлично новия треньор на сините Николай Костов, когото познава от много отдавна.

„Естествено, че съм доволен от играчите, дори се гордея с тях, защото се постараха от първата до последната минута да бъдат равностойни на Левски. Направихме доста положителни неща, но отново се прояви нашата стара слабост – да не можем да вкарваме голове“, каза Войнов.

„Опитахме се към края да рискуваме, за да изравним, защото няма значение дали ще паднем с един гол или два-три. Все пак Левски си е Левски. Да създадеш на Левски 5-6 положения за гол, мисля, че не е малко, тъй като в доста мачове срещу Левски и ЦСКА отборите дори нямат удар във вратата.“

„Мога с гордост да кажа, че с Ники Костов се познаваме от много от отдавна. Бил съм му треньор в Кипър, в България. Познавам много добре и него, и цялото му семейство. Мисля, че Левски спечели много с неговото привличане, защото няма какво да му правя реклама на постиженията му на треньор, той си има визитка, но трябва да кажа, че е изключително ерудиран и честен човек. Няма как да не го заобичат както неговите футболисти, така и публиката. Мога да гарантирам за него, че е един изключително предан и честен човек, мисля, че ще даде всичко за Левски и плодовете ще се берат. Сигурен съм, че от пролетта отборът на Левски ще изглежда по съвсем различен начин“, убеден е Войн Войнов.