Левски победи Банско като гост с минималното 1:0 и се класира за 1/8-финалите за Купата на България. Единственото попадение в двубоя на стадион Свети Петър в планинския курорт вкара Иван Цветков в 32-ата минута.

СНИМКИ ОТ БАНСКО - ЛЕВСКИ ТУК!

Втородивизионният тим, който е воден от синята легенда Войн Войнов, не се притесни от името на титулувания си съперник и предложи открита игра.

В деветата минута Банско направи опасна атака, топката бе подадена в наказателното поле на столичаните, но Георги Ангелов не успя да затрудни вратарят на гостите Божидар Митрев.

Левски поведе в резултата при първата си добра атака в срещата. В 32-ата минута Иван Цветков пое топката на границата на наказателното поле, след което финтира няколко играчи на Банско, а след това и вратаря Тодор Кючуков и вкара за 1:0 след отличната си индивидуална проява.

Три минути по-късно сините атакуваха опасно трима на двама, Тодор Христов стреля, стражът на домакините изби, топката попадна в Цветков, който се разписа за втори път, но попадението бе отменено заради спорна засада.

Непосредствено преди почивката Банско направи две добри атаки, но Калайджиев и Петков не успяха да шутират точно.

През второто полувреме чистите голови положения липсваха, а за втори път в мача гол на Левски не бе зачетен поради засада. Това се случи в 88-ата минута, когато след удар на Дани Младенов топката влезе във вратата на домакините, но страничният съдия бе развял флага.

Така без да влага максимални усилия Левски за втора поредна година отстрани Банско в турнира за Купата на България и очаква жребия в петък.

СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕ НА МАЧА МИНУТИ ПО МИНУТА ТУК!

СНИМКИ ОТ БАНСКО - ЛЕВСКИ ТУК!