„В ЦСКА сме доволни от жребия. След като в първия кръг трябваше да изиграем повторение на финала от предишния сезон, сега гостуваме на тим от „В” група, така че няма как да не сме доволни. От друга страна, в Плевен и региона има много наши привърженици. Хубаво е, че ще посетим този футболен град, тъй като в последните години там не са имали възможност да видят на живо елитен футбол. Сигурен съм, че ще бъде празник за града. Да не използвам пак думата „спектакъл”, че вече много се интерпретира” – заяви изпълнителния директор на ЦСКА Венци Живков по повод тегления днес жребий за Купата на България, противопоставил „червените” на един от двата тима от „В” група, класирал се на този етап от надпреварата.

Колкото до ситуацията около предложението отправено то колегата на Живков в Левски Константин Баждеков, мачовете да не се играят на 3 декември, тъй като за тогава бе насрочен мача от първенството между Калиакра и Литекс. В крайна сметка, след уточнение от страна на Стефан Капралов, стана ясно, че определената дата 3 декември остава в сила.

„Да, стиковахме позицията си с колегите от Левски. Бяхме единни, ако се наложеше щяхме да настояваме да няма мачове, ако всички отбори не играят на една и съща дата” – обясни Живков.

Шефа на ЦСКА замина днес за Белград, където утре ще участва в нова работна среща във връзка с инициативата за Източно-Европейска Футболна Лига. „ Да, утре в 10 сутринта имаме работна среща. Инициативният комитет трябва да дебатираме, да подготвим нещата за следващата по-голяма среща в Букурещ в средата на декември. В началото идеята бе приета по-скептично, но в момента над 60 клуба от региона са заявили интерес. Не знам дали утре в Белград ще има представители на нови отбори, които не бяха в София, но със сигурност вече сме влезли в контакт с десетки отбори. Стига УЕФА да се съгласи за това, което предлагаме, ще стане интересен турнир. Ще се развие трансферния пазар в региона, ще се вдигне нивото на футбола в тези страни. Ще бъде добре и за вас медиите, ще имате повече ползотворна работа” – заяви по темата Венци Живков.