ЦСКА отпадна на 1/16-финал за Купата на България, след като загуби гостуването си на Монтана с 1:2.

"Червените" за последно отпаднаха още в първи кръг преди седем години.

Монтана изигра много добре двубоя срещу ЦСКА, и бе напълно равностоен, а в много моменти, и много по-остър в нападение от противника си.

Лидерът в Б група нанесе своя удар в края на редовното време и в първото продължение, докато освен Тони Силва и Неманя Милисавлевич, "армейците" изглеждаха не особено по-елитни от Монтана.

Най-сериозни проблеми и за двата отбора представляваше тежкият терен в Монтана, който за 90 минути вече бе доста разоран, а в продълженията съвсем затрудни играта.

Ферарио Спасов дори остави някои от по-опитните си играчи на пейката, и ги пусна в игра чак след почивката. Монтана започна мача по-добре и имаше по-чистите положения през първото полувреме.

Сергей Георгиев още в шестата минута влезе добре по десния фланг, отправи нелош удар, но покрай вратата на Дивиш.

Антон Карачанаков пропиля най-чистата ситуация за ЦСКА преди почивката, след като в 22-та минута бе изведен на страхотна позиция от Апостол Попов, и с ножичен удар отдясно опита да изненада Василев, но топката прелетя покрай страничната греда.

Най-спорният миг за Александър Костадинов дойде в 25-та минута, когато арбитърът не зачете гол на Монтана. Сергей Георгиев стреля по диагонал отдясно, нацели основата на далечната греда, след отбиването на топката тя стигна до Миро Антонов, който не успя да отправи по-точен удар, между Попов и Причиненко.  Украинецът не успя да изчисти успешно и топката отново бе върната във вратарското поле, където Антонов сбърка в желанието си да я отиграе и я докосна, намирайки се в безспорна засада. Кълбото иначе влизаше в мрежата на Дивиш, но съдиите забелязаха намесата на нападателя и отмениха гола. Причиненко игра и с ръка, но това убягна на рефера Костадинов.

В 34-та минута Ерищ Почански бе изведен отляво, стреля от десетина метра, Дивиш изби в корнер.

Във финалните минути от полувремето, Милисавлевич проби отдясно, намери Буш, но той бе блокиран чисто. Последва контраатака на Монтана, страхотен извеждащ пас към Миро Антонов, който излезе срещу Дивиш, но се забави, и бе настигнат от Тончи Кукоч, преди да отправи удар.

Появата на Тони Силва в състава на ЦСКА през второто полувреме веднага раздвиши нещата, и "армейците" изглеждаха много по-добре. Силва бе в основата на всичко по-интересно, а до 60-та минута Буш пропусна на два пъти да завърши добри атаки.

В крайна сметка в 73-та минута именно Силва откри резултата в полза на гостите. След центриране отляво на Милисавлевич, Жоаким не успя да играе с топката, но Тони Силва с глава я прати в мрежата от непосредствена близост.

Здравко Лазаров и Йордан Тодоров, а малко след тях и Владимир Мичев, бяха промените за Ферарио Спасов.

В 79-та минута Монтана изравни, след фантастично извеждащо подаване към Миро Антонов, който излезе очи в очи с Дивиш и с прехвърлящ удар прескочи излезлия напред вратар за 1:1.

Две минути по-късно Георгиев опита хитър извеждащ пас към Лазаров, който падна в наказателното поле, но бе вдигната засада.

Въпреки опитите и на двата отбора да играят максимално атакуващо до края, Монтана успя и да затвори пролуките в защита, и се стигна до продължения. В тях отново ЦСКА започна по-нападателно, но Жоаким и Милисавлевич бяха отказани на няколко пъти от Ивайло Василев.

В самия край на първото продължение, Монтана направи отлична комбинация - Миро Антонов изведе Ерик Почански, който центрира отляво, на далечната греда Георгиев бе изпуснат от Тончи Кукоч и се разписа за 2:1.

Второто продължение предложи по едно силно положение за двата състава. Тони Силва опита техничен удар в 114-та минута, топката се отби в защитник и за малко да заблуди Василев, но той изби в корнер.

Невероятен шанс за Монтана се откри в ответната атака, Миро Антонов пропусна да матира ЦСКА, след като бе изведен от Почански, но техничният му удар мина покрай вратата, на сантиметри от гредата.

ЦСКА опита пълен натиск в последните секунди, но домакините се справиха, както го правеха до момента, и не оставиха нищо на случайността, за да продължат напред за Купата на България.