Генералният секретар на Локомотив Пд Атанас Узунов заяви, че са проведени специални разговори със Стойко Сакалиев, Иван Иванов и Александър Бранеков, които са изразили желание да играят срещу ЦСКА в сряда. „Наистина в договорът между нас и ЦСКА има клауза, която урежда въпросите около участието на тримата футболисти срещу „червените”.

Освен това обаче има и друга клауза, която казва, че при несъгласие на една от двете страни с точките по договора споровете се уреждат съгласно нормативните документи на БФС. Според тях няма причина тези футболисти да не играят срещу ЦСКА” заяви Атанас Узунов.

Той допълни още, че са проведени разговори с играчите, а в деня преди мача отново ще се говори с тях. „Ако искат да играят ще играят. След мача, ако победим, ЦСКА може да си подаде жалба и да си търси правата и ако БФС прецени може да ни присъди служебна загуба” коментира още бившия международен рефер.

Относно възможността Сакалиев, Иванов и Бранеков да бъдат върнати в ЦСКА преждевременно Узунов заяви: „Те имат картотека в Локомотив и до края на сезона нямат право да играят в нито един ПФК в България освен нашия. Не могат да играят и в ЦСКА, а и освен това предполагам, че ще бъдат във финансова тежест на „червените”, защото в момента ние им плащаме заплати, премии и квартири. От ЦСКА не получават нищо”.