Вратарят на Литекс Тодор Тодоров, който изигра основна роля за класирането на отбора за полуфиналите в турнира за Купата на България заяви след двубоя, че е бил спокоен преди изпълнението на дузпите и това си е казало думата. Левски отпадна от надпреварата след 0:0 в редовното време и продълженията, а при ролетката на дузпите стражът на „оранжевите” хвана две от изпълненията на противниковите играчи, с което до голяма степен реши изхода от двубоя.

„При дузпите всичко е 50:50, но най-важното е да запазиш спокойствие. Определено напрежението оказа влияние, за това в редовното време да не се вкара попадение. Мисля, че Литекс и Левски да играят на толкова ранна фаза за Купата не се случвало. И това също оказа голямо значение, защото знаете, че Купата е квота за УЕФА”, сподели Тодоров.

След няколко дни двата отбора ще се изправят отново един срещу друг в среща от А група: „Не сме се отказали от първенството. Всичко може да се случи, отиваме в София за победа.”

„Нищо не мислех когато Георги Петков застана да бие дузпа. Беше ми весело и това ми помогна да го подлъжа с елементарен финт. Да, определено има значение дали вратар ще бие, защото един страж знае как би реагирал при дузпа. Ако се стигне до там, дори аз ще застана и ще бия”, добави още Тодоров.