Старши треньорът на Ботев Пд Тенчо Тенев заяви след победата с 4:2 над Славия, че посвещава успеха само и единствено на президента на "канарчетата" Димитър Христолов: "Той най-много заслужава този успех. Не е кой знае какво, но мисля, че го зарадвахме. Хубаво е, че човек като него стои зад отбора", коментира Тенев.

Наставникът на „жълто-черните” не скри радостта си от класирането на четвъртфиналите от турнира за Купата на България и благодари на своите момчета за играта.

„Победихме в един тежък мач, успяхме да обърнем резултата. След като бяхме вкарали третия гол, ние бяхме на върха на апогея и вече беше трудно Славия да ни достигне. Според мен се получи добър мач на този труден терен”, каза треньорът на Ботев.

„За Купата на България никой не прави сметки, просто се играе. Благодаря на футболистите, че изнесоха такъв мач. Не мога да кажа дали отборът израства, но последните два мача футболистите изиграха на ниво. Уверени бяхме, че ще победим Славия. Познаваме ги добре. И контрола бяхме направили преди известно време, и тогава мачът се оказа добър. Знаехме силните страни на Славия и съумяхме да ги неутрализираме и да наложим нашата си воля през второто полувреме”, каза още Тенчо Тенев.

„Бяха обявени премии от нашия президент. Той стимулира момчетата за този мач. Нека обаче ако той прецени, да ви каже сумата. Но не премиите бяха важни, а настроението” , завърши Тенев.