Ботев Пловдив победи Славия с 4:2 и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като губеше с 0:1 на почивката.

Канарчетата успяха да победят сочения за фаворит в този двубой столичен тим. Зрителите на стадион „Христо Ботев” останаха доволни след последния съдийски сигнал, тъй като станаха свидетели на цели шест попадения, на един червен картон и редица добри атака и в двете посоки.

Славия изненада съперниците си още в 5-та минута на срещата с гол на Славчо Георгиевски, който прати топката в мрежата пазена от Лилчо Арсов. Веднага след това домакините се окопитиха и показаха, че няма да се дадат лесно, при това на собствен терен. Въпреки това двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат.

52-та минута се оказа ключова за „жълто-черните”. Йордан Минев отбелязва изравнителното попадение за Ботев с хубав удар в долния десен ъгъл на вратата. Гол преднина за пловдивчани даде Борислав Караматев, който направи обрата пълен с хубав прехвърлящ удар, като топката се удари в горната греда и влезе във вратата на Господинов.

В рамките на девет минути домакините решиха мача. В 61-та след перфектна контраатака Дормушали Саидходжа вкара за 3:1. Малко след това Мартин Керчев върна интригата в мача с гол в 66-та минута, а „белите” си дадоха сметка, че могат да стигнат до изравнително попадение. Тези илюзии обаче бяха разпилени в самия край на мача, когато Дормушали Саидходжа вкара топката от два метра, след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на Славия.

В даденото от съдията продължение главният рефер Антон Генов бе принуден да изгони Саша Симонович, след като получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Йордан Минев.

По този начин Ботев Пд продължава напред в турнира за Купата на България след успех с 4:2 над Славия.

Ботев: 1. Арсов, 25. Минев, 24. Гаров, 5. Величков, 3. Божков, 18. Аврамов, 20. Манчев, 23. Караматев, 99. Саидходжа, 2. Василев, 11. Христов

Славия: 23. Господинов, 2. Иванов, 21. Дяков, 35. Петков, 5. Кавдански, 3. Кюмюрджиев, 17. Керчев, 4. Георгиевски, 7. Илиев, 10. Симонович, 77. Лазаров