Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев сподели след нулевото равенство с Лудогорец, че основната задача на неговия тим е била да неутрализира силните страни на съперника. Двата тима не успяха да си вкарат гол в първия мач от 1/2-финалите за Купата на България.

„При равен резултат е нормално шансовете да са 50-50. Чака ни труден реванш и за двата отбора ще бъде труден, общо-взето съм доволен от това, което се опитваха футболистите да направят, с изключение на някои ситуации. Всичко изглежда е в процес на растеж. Не мога да не съм доволен“, сподели треньорът.

„С Лудогорец не е толкова лесно да се надиграваш. В момента играят най-добрия футбол, няма спор. Нормално е, постепенно, постепенно да се търси позитивната насока.“

„Иска ми се за 3 месеца да направим това, което ми е в главата, но ще трябва време. Става постепенно. Важното е, че вървим в правилната насока. Ще дойде момент, когато ще играят абсолютно уверено и това ще носи успехи“, каза още Стоев пред Diema sport.

„Ще се опитваме да се надиграваме, ще бъде открит мач и на реванша. Разбира се, ще бъдем и разумни, но има време, почти 20 дни до реванша. Едното е да неутрализираш силните страни на съперника, а и увереността от друга, а не да мислиш срещу какъв съперник играеш – силен или не.“

„Ако оставяхме празни пространства на Лудогорец, сега щяхме да страдаме. Затова е вратарят – да спасява, когато е нужно. Играта в атака ще дойде, когато се повиши нивото, и ще бъде успешна, трябва време. Не искам да говоря за съдията“, каза Стойчо Стоев.