Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в първия мач помежду си от полуфиналите за Купата на България, на "Лудогорец Арена" в Разград.

Реваншът в София е на 29 април.

Това бе първо равенство между Лудогорец и Левски, откакто разградчани се завърнаха в елита. "Сините" започнаха открито и играха добре през първото полувреме, докато Лудогорец може повече да съжалява, че не успя да реализира гол през вторите 45 минути.

Сега обаче, двата състава ще трябва да се хвърлят на "Герена", за да решат нещата, и да определят финалиста. Този сезон Левски вече веднъж би шампионите на свой терен, през миналата есен, с 3:2.

Лудогорец бе без капитана си Светослав Дяков, както и без Козмин Моци, и двамата наказани за тази първа среща с Левски.

"Сините" поне доказаха на себе си, и на пълния сектор гости в Разград, че качествата на отбора са за място, различно от това във втора шестица на А група.

Реферът Цветан Кръстев не оказа влияние на двубоя, но успя да вдигне цели 8 картона за играчи на Левски, срещу само един за Лудогорец.

Двата отбора излязоха много концентрирани за първото полувреме, и се стараеха повече да не грешат грубо, отколкото да реализират на всяка цена. Въпреки това се получи интересно полувреме, с достатъчно голови ситуации, като най-чистата се откри пред гостите от Левски.

В 15-та минута, след страхотен извеждащ пас Безяк бе пропуснат от защитата в синьо, шутира, но Йоргачевич с крак отклони. Топката се отби в гредата след тази намеса, и после се върна в ръцете на Йоргачевич. Останаха и съмнения за засада на Безяк, но такава не бе отсъдена.

В 22-та минута Либан Абди пропусна отличен шанс да стреля от точката на дузпата, засуети се, топката накрая стигна до Аниете, чийто удар обаче излезе в аут.

Ешпиньо и Ангуло се озоваха на стрелкови позици в следващите минути за Лудогорец, но защитата на Левски действаше добре. В последните моменти от полувремето, Левски се задържа около пеналта на домакините, но поредни статични ситуации не дадоха резултат.

Лудогорец заигра доста по-атакуващо след подновяването на играта, и в 52-та минута пропусна невероятен шанс - Абало отдясно изведе Мисиджан сам срещу Йоргачевич, но вратарят спаси, хвърляйки се в краката на холандеца.

Нападенията на домакините вървяха предимно по двете крила, но макар и с доста усилия, Левски контролираше ситуацията в задните редици. Валери Домовчийски и Божидар Краев тестваха отбраната на Лудогорец, но без успех.

Удар на Марселиньо в 72-та минута бе на път да излъше фатално Йоргачевич, след като топката се отби в тялото на Белаид, но все пак излезе в корнер.

Смените, които двамата треньори направиха в последния четвърт час, бяха насочени по-скоро към запазването на нулевото реми, преди реванша, отколкото към търсенето на гол в заключителните моменти.

---------------------

Лудогорец - Левски 0:0
стадион: "Лудогорец Арена", Разград
главен съдия: Цветан Кръстев
жълти картони: Фабио Ешпиньо (Лудогорец); Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Валери Домовчийски, Божидар Краев, Аймен Белаид, Стефан Велев, Боян Йоргачевич и Александър Александров (Левски).

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Браян Ангуло, Александър Александров, Христо Златински, Даниел Абало (80-Вадерсон), Фабио Ешпиньо (75 Абел Анисе), Роман Безяк (60-Жуниор Кишада), Марселиньо и Върджил Мисиджан.
Левски: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Аймен Белаид, Веселин Минев, Борислав Стойчев, Мигел Бедоя, Божидар Краев (77-Александър Александров), Владимир Гаджев, Валери Домовчийски (90-Лукаш Гикевич), Антонио Аниете (80-Стефан Велев) и Либан Абди.