Няколко варианта за заместник на отпадналия за дербито краен бранител Жереми Фо-Поре бистри Стойчо Младенов ден преди двубоя с Левски. Вече стана ясно, че Фо-Поре няма как да вземе участие в мача, което пък поставя Младенов пред дилема как да подреди отбора си, за да запази креативността в атака, а освен това да не загуби стабилността на защитата.

Първият вариант е като ляв краен бранител да бъде върнат Неманя Милисавлевич. Той стартира на тази позиция в началото на сезона по принуда, тъй като Младенов нямаше много опции. В последствие обаче Милисавлевич заигра като крило, където се оказа изключително креативен и дори отбеляза гол в дербито за първенство. Точно това е причината варианта с връщането на бившия футболист на Лудогорец като защитник да е по-малко вероятното решение на проблема.

Далеч по-реално изглежда решението Стойчо Младенов да пусне като ляв бранител Апостол Попов, а в дясно да заиграе Венци Василев. Малко след началото на сезона Младенов смени позицията на Попов в отбора като от централен защитник го постави като десен краен бранител. Преди няколко дни се наложи Попов отново да бъде преквалифициран. В двубоя срещу Пирин Гоце Делчев пловдивчанинът игра като ляв бранител, а Венци Василев в дясно. Въпреки постоянната променя на позициите Попов продължава да играе стабилн, което вероятно ще накара Младенов да го пусне в ляво, за да не губи креативността на Милисавлевич в предни позиции.

Реално контузията на Жереми Фо-Поре е единственият здравословен проблем, който притеснява Стойчо Младенов преди мача със „сините“ утре.