Наставникът на Литекс Христо Стоичков остана радостен след успеха със 7:1 над Спартак Варна в реванша за Купата на България. Той заяви, че е доволен от младите футболисти, които са взели участие в срещата, като добави, че да се дава шанс на 15-16 години играчи е правилният път за развитие.

“Пуснахме много от младите футболисти и показахме, че вървим по правилния път. Доволен съм от старанието и желанието. Трябва да се играе и да се трудиш, за да може да дойде резултатът по-лесно. Много съм доволен от всички момчета и най-вече от това, че младите футболисти, които пуснахме, показаха, че малко по малко ще намерят път в първия отбор. За мен това е най-важното, което ми дава основание и спокойствие, че в месеците, които ни остават да работим, в подготвителния период, ще бъдем спокойни и по-добре подготвени. Аз мисля, че досега когато сме давали път на младите футболисти, не сме сбъркали”, заяви Камата.

“Когато му даваш шанс, когато го подкрепяш и в тренировките и в мачовете, не виждам нищо страшно да дадеш път на 15-16-годишни деца да усетят това какво е съблекалня, какво са по-големи и по-опитни футболисти от тях. Затова ни най-малко не съм бил притеснен, че тази година няма да се борим за шампионска титла. Мисля, че вървим по правилния път”, добави треньорът на Литекс.