Отборът на Литекс се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България, след като разби със 7:1 Спартак Варна в среща-реванш, която се игра в Ловеч. Първият двубой във Варна завърши 1:0 в полза на „оранжевите“. С хеттрик за домакините се отличи Герасим Заков.

Двубоят не започна много добре за Христо Стоичков, който в 15-та минута трябваше да направи принудителна смяна. Играта напусна националът Георги Миланов, който е заменен от Герасим Заков.

В 20-та минута „оранжевите“ откриха резултата с гол именно на Заков, който реализира технично за 1:0. Само 60 секунди по-късно резултатът отново бе променен. Герасим Заков бе в основата и на второто попадение за ловчанлии. Нападателят уцели страничната греда, а при добавката Исмаил Иса необезпокояван отбеляза за 2:0.

В 38-та минута Галин Иванов изведе много добре Иса, който покачи на 3:0. В заключителните минути на първото полувреме Галин Иванов намери Томи Костадиновм който направи резултата 4:0.

В 51-та минута резултатът набъбна на 5:0 след нов гол на Герасим Заков, който се оказва най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле.

В 57-та минута гостите от Спартак Варна намалиха резултата на 5:1 след самостоятелен пробив на Георги Димитров.

До края на срещата ловчанлии продължиха да доминират, с което закономерно увеличиха разликата. В 73-та минута Герасим Заков оформи своя хеттрик с глава, след центриране отдясно на Ваюши.

В заключителната част на двубоя Исмаил Иса свали топката с глава към Ваюши и албанецът увенчава напористата си игра с гол за крайното 7:1.

Останалите срещи от 1/8-финалите за Купата на България:

в събота:

Черноморец (Бургас) - Локомотив (София) (1:3 в първата среща/

Черно море (Варна) - Левски (София) (0:4)

ЦСКА (София) - Чавдар (Етрополе) (2:0)

Миньор (Перник) - Банско (1:1)

Локомотив (Мездра) - Берое (Стара Загора) (0:4)

в неделя:

Нефтохимик 1962 (Бургас) - Пирин (Гоце Делчев) (0:1)

Ботев (Пловдив) - Славия 1913 (София) (0:3)