Столичният стадион "Локомотив" ще приеме и двете софийски дербита от 1/16-финалите за Купата на България, научи Gong.bg. На 21 септември там ще се играе най-напред Локомотив Сф – ЦСКА, нещо, което се знаеше още на жребия в сряда.

Новото е, че там ще се играе и мачът Царско село – Левски на следващия ден, 22 септември. Днес имаше среща между представители на Царско село и Локо Сф за уточняване детайлите по организацията.

Малкото стадионче на базата на Царско село нямаше как да приеме мач с участието на гранда Левски, затова се умуваше за други варианти, като надделя този за "Локомотив".

Не са потвърдени началните часове на двете дербита, но е логично предвид липсата на осветление на стадиона и съществуването на вероятност за продължения и дузпи, срещите да бъдат насрочени за 16 часа.

Билетите за мача на Локо София и ЦСКА ще са с цени от 10 лв. за феновете във всички сектори, докато за другия мач между столични отбори все още не е ясно какви ще са цените на входните пропуски, но е вероятно и те да струват по 10 лв. 

За да е всичко официално, остава само Спортно-техническата комисия на БФС да одобри локацията за провеждането на мача между Царско село и Левски, но това не би трябвало да е проблем.