Първият 1/4-финален мач между Локомотив София и ЦСКА завърши с три греди, но без голове на Градския стадион в Своге. „Армейци“ и „железничари“ си поделиха по едно полувреме, като през второто локомотивци дори стигнаха до гол, но той бе отменен заради засада. „Червените“ имаха инициативата през първия един час на мача, но след това умората позволи на символичните домакини да натиснат съперника си.

Милен Радуканов направи две промени в своя тим, като едната от тях бе очаквана. Венцислав Василев игра като десен бек за сметка на останалия извън групата Иван Бандаловски, а пред него вместо Спас Делев започна Нджонго Присо.

Емил Велев от своя страна бе подготвил повече изненади в единадесеторката си, като те започнаха още от вратата. Бившият играч на Левски Божидар Митрев бе предпочетен като титуляр вместо Валентин Галев. Николай Николов и Атанас Борносузов бяха двойката вътрешни халфове, а Даниел Пеев застана на крилото вместо Евертон Джилио-Том.

Откриващите минути преминаха в доста разпокъсани действия, като и двата отбора очевидно опитваха да привикнат към лошия терен. Постепенно обаче „армейците“ взеха превес в центъра на терена и създадоха две много чисти положения пред Митрев. В 14-ата минута Варела с хубав диагонален пас намери Присо отдясно в пеналта, а камерунецът върна леко назад към Сержиньо. Крилото шутира без забавяне от 16 метра, а Мартин Камбуров отклони с крак топката в напречната греда.

Секунди по-късно отново Камбуров получи добър шанс да се разпише, след като Варела се извиси на няколко метра пред лявата греда и с глава продължи центрирането на Василев зад гърба си. Таранът обаче предпочете да засича кълбото с плонж, което доведе до много слаб шут, спрял право в ръцете на Митрев.

„Железничарите“ опитаха да отвърнат с опасна контраатака, при която Антонио Павлов се озова сам отдясно, но Анисе разгада подаването му към Бранимир Костадинов.

ЦСКА продължи да демонстрира малко повече настоятелност в атаките, но очевидно срещаше доста трудности при изграждането им. На няколко пъти „червените“ опитаха да стигнат до гол след центрирания от преки свободни удари, но не постигнаха никакъв успех. Повече опасност носеха редките случаи, когато играчите на Радуканов разменяха бързи пасове по тревата. Така в 27-ата минута Венков бе изведен на позиция за стрелба, но шутът на левия бек премина на метри от лявата греда.

Последният шанс преди почивката отново бе на сметката за ЦСКА. В 37-ата Варела завъртя топката от ъглов удар към близката греда, но с глава Апостол Попов не успя да намери целта от вратарското поле. След това двата тима заложиха на по-предпазливи действия и логично се прибраха на почивка без голове.

На почивката Емил Велев предприе две промени, които сериозно раздвижиха играта на неговия тим. Телкийски и Павлов напуснаха, за да влязат Крум Бибишков и Маркиньор, за когото това бе официален дебют с „червено-черната“ фланелка.

Началото на на второто полувреме отново не предложи особено зрелище с изключение на един точен шут на Мишо Венков в 53-ата минута.

„Армейците“ постепенно започнаха да губят контрол върху мача, но в 68-ата получиха чудесен шанс да открият на контраатака. След нескопосано изпълнение на ъглов удар топката отиде в резервата Спас Делев, крилото пробяга почти целия терен, преди да подаде към непокрития отдясно Варела. Уругваецът обаче се засуети и позволи на двама защитници да притичат и да го затворят.

След този пропуск дойдоха и минутите на Локомотив. Първо Мартин Димитров стреля от дистанция след няколко поредни слаби изяви на бранителите на ЦСКА, а в 76-ата локомотивци удариха греда. Влезналият на смяна Том излъга Мишо Венков отдясно по атаката и центрира от аутлинията към Бибишков, а нападателят стреля през краче, ала право в левия стълб.

Пет минути по-късно той дори успя да прати топката покрай отчаяния плонж на Черни, но страничният съдия бе вдигнал флага за засада.

В 85-ата Маркиньос изпълни мощно пряк свободен удар на 30 метра от вратат, но вратарят на „армейците“ отново бе на висота и изби топката, която летеше към долния му десен ъгъл.

В самия край на мача Делев пропусна два поредни чиста шанса. В 87-ата той овладя дълъг пас на Саша, но от няколко метра по диагонала стреля във външната страна на мрежата. Вече в добавеното време Кириакидис го намери с ниско центриране на 4 метра пред вратата, но ударът с пета на нападателя срещна лявата греда.

Така двата столични тима оставиха интригата жива до реванша, който ще бъде в началото на април.