ЦСКА отпадна срамно от турнира за Купата на България, след като загуби с 0:1 от пловдивския Локомотив. Така „черно-белите” успяха да вземат сладък реванш за загубата си в първенството. Единственият гол в мача бе дело на нападателя Мартин Камбуров, който се разписа с глава в 63-ата минута.

 

Лидерът в шампионата изигра поредния си слаб мач на стадиона в Пловдив. „Червените” почти не успяха да създадат реално голово положение пред вратата на домакините и логично напуснаха надпреварата в 1/16 финалната й фаза.

 

Срещата започна с териториален превес за домакините, които още в първите минути успя да създаде няколко интересни положения пред вратата на Иво Петров. Още в шестата минута главният рефер на двубоя Николай Йорданов показа и първия наказателен картон в срещата. Получи го бранителят на ЦСКА Йордан Тодоров за оспорване на съдийско решение.

 

Постепенно футболистите на Стойчо Младенов успяха да изравнят играта, но отново не успяваха да организират смислени атаки, с изключение на едно положение при, което Маркиньос стреля от далечно разстояние, но по никакъв начин не успя да затрудни Стоян Колев.

 

Първото реално голово положение в мача дойде в 33-ата минута, когато Стойко Сакалиев стреля, но нямаше шанс пред гола. Нападателят бе изведен чудесно в наказателното поле от партньора си в предни позиции Мартин Камбуров, но след като Сакалиев успя да прехвърли вратаря Петров, топката срещна левия страничен стълб на вратата.

 

Две минути преди почивката, гостите имаха добра възможност, но Велизар Димитров не успя да отправи прецизен удар от границата на наказателното поле, след като Анев от тима на домакините притича и изби топката в корнер.

 

ЦСКА започна по настоятелно второто полувреме и логично първото добро положение за гол дойде пред вратата на пловдивските „железничари”. Петре напредна добре в наказателното поле и след като успя да преодолее бранител в „черно-бяло” стреля на сантиметри от лявата греда на Колев.

 

Възпитаниците на Ясен Петров нанесоха своя решителен удар в 63-ата минута на срещата. След грешка на Велизар Димитров в центъра на терена домакините откраднаха топката, която попадна в Стойко Сакалиев. Нападателят напредна добре по дясното крило и центрира прецизно в наказателното поле на гостите, където Мартин Камбуров не срещна трудности да се пребори с Йордан Тодоров и с глава да прати коженото кълбо в левия горен ъгъл на вратаря Ивайло Петров.

 

Наставникът на гостите Стойчо Младенов реагира мигновено и в следващата минута направи двойна смяна, като извади от игра неубедителните в центъра на терена Абдер Кабус и Велизар Димитров. В игра се появиха съответно Луис Гарсес и Кевин Амунике. Това раздвижи леко играта на отбора на ЦСКА, който упражни хаотичен натиск. Футболистите в „червено” обаче не съумяха да стигнат до опасно положение пред Стоян Колев.

 

В 80-ата минута домакините можеха да решат всичко в мача след ужасяваща грешка на вратаря Петров, който излезе неразчетено извън наказателното поле. Голмайсторът Камбуров отне топката, но центрирането му не стигна до Стойко Сакалиев, който очакваше топката в наказателното поле.

 

Три минути преди края домакините имаха нов шанс, но влезлият като смяна Златинов се засуети и не успя да отправи силен удар по посока вратата на гостите.

 

Така Локомотив изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България и по този начин взе сладък реванш за загубата в първенството преди няколко дни.