Има ли сили Левски да преодолее Лудогорец по пътя към така желаната Купа на България и евентуално евроучастие? Отговорът на този въпрос ще е ясен след броени часове. „Сините“ посрещат шампионите от 18.45 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в реванша от полуфиналите на турнира за националната купа. Левски направи 0:0 срещу Лудогорец в Разград в първия мач на 8-и април и сега ще гони победата като домакин.

Двубоят можете да проследите минута по минута в Gong.bg, да гледате на живо в Gong Play и по телевизия Diema Sport, а също така можете да го слушате по Дарик радио.

Пълен стадион очаква футболистите на Левски и Лудогорец, а в „синия“ лагер се надяват подкрепата от трибуните да даде криле на играчите водени от треньора Стойчо Стоев.

Мнозина определят двубоя като шанс за спасение на сезона на Левски, а евентуален успех несъмнено отваря вратите пред „сините“ за евроучастие догодина. На финала в турнира за Купата на страната вече чака Черно море, но победителят от битката днес, определено ще е фаворит в предстоящия мач за трофея.

Левски - Лудогорец

източник: LAP.bg, Иван Иванов

Стойчо Стоев си пожела футболистите му да останат хланднокръвни и да не прегорят в стремежа си към победа на всяка цена. „Когато един отбор чака даден мач, в един момент може и да прегори. Затова гледам да ги успокоявам. Определено има блясък в очите на футболистите. Настройката е добра и футболистите чакат мача. Знаем, че се изправяме срещу най-добрия отбор, но няма притеснение”, сподели с надежда треньорът на Левски в навечерието на двубоя.

Колегата му начело на Лудогорец Георги Дерменджиев също запазва спокойствие, съзнавайки че домакините ще се хвърлят с всички сили за успеха. Шампионите водят във временното класиране за титлата в А група, но едва ли биха пропуснали с лека ръка шанс да затвърдят доминацията си с триумф и в турнира за Купата.

„Няма фаворит. Реваншът започва също от 0:0. Резултатът от Разград дава възможност и на двата отбора да стартира от равни позиции. Убеден съм, че Левски ще направи всичко възможно, за да спаси сезона. Този полуфинал за „сините“ е вратата към участие в Лига Европа“, каза Дерменджиев, подчертавайки че евентуална загуба не е фатална за неговия тим, който гледа към шампионската титла.

Интересен факт преди полуфиналния сблъсък е, че реферът на мача ще бъде определен чрез жребий два часа преди началото на двубоя. Като съдията ще бъде избран някой измежду Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов.

КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ДВУБОЯ КОМЕНТИРАЙТЕ ТУК: