Един от тримата спорни футболисти между ЦСКА и Локомотив Пловдив - Стойко Сакалиев заяви след успеха с 1:0 на смърфовете, където той играе като преотстъпен, че от Лаута му плащат заплатата и той е футболист на пловдивчани.

„В момента аз съм футболист на Локомотив Пловдив” – заяви Сакалиев – „Те държат моите права, те са се разбирали на високо ниво дали ще играя. Изпълнявам си работата, за която ми се плаща.

„ЦСКА се отказаха от заплатата, която имат да ми дават, явно не съм бил нужен. Аз ако имам футболисти, на които разчитам, няма да ги пращам в други отбори. Говорят за супер селекции, като има супер селекции, защо ги е страх от мен и не мога да играя срещу тях. Мисля, че не съм някакъв извънземен футболист, за да ги е страх от мен.”

„Александър Томов да си говори с нашия президент. Те двамата да се разберат. Аз съм футболист на Локомотив Пловдив и те да ми кажат да ходя в Панчарево, защото ако не ми кажат няма да ходя”, категоричен е нападателят.

„Аз какво съм виновен, че ЦСКА в момента не е това, което трябва да бъде. Аз имам ли вина, че в момента не могат да играят, това ми е любимият отбор, аз не съм го крил, но какво да направя, че те ме пренебрегнаха, аз нали също трябва да бъда обиден.”

„Те не ми дават нужния шанс да се изявя, а после защо съм играел, ще играя, защо да не играя? После аз съм бил виновен, че съм играл, който ми дава парите, там ще играя. Не искам да споменавам суми, но съм си намалил заплатата супер много за да мога да играя футбол.

„Хубав мач, доволен съм от играта на Локомотив Пловдив и според мен заслужено победихме, имахме по-чисти голови положения и е хубаво, че реализирахме поне едно от тях”, каза Сакалиев за мача.

 

Другият взел участие в мача преотстъпен от ЦСКА в състава на Локомотив Пловдив Иван Иванов също заяви, че въпреки споровете утре ще бъде на тренировката на черно-белите на стадион Локомотив.