Берое изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България, след като се наложи 1:0 в 1/4-финална среща, играна в Стара Загора. Аделино Лопеш изпрати „заралиите” в следващата фаза на надпреварата, след като се разписа в 119-та минута на мача.

Носителите на трофея завършиха двубоя с девет човека, след като Тиаго Силва си изкара два жълти картона, а Еуген Трика фаулира изключително грубо Жельо Желев и получи директен червен картон.

Редовните 90 минути не бяха достатъчни на двата отбора, за да си отбележат гол и се стигна до продължения.

През първите 30 минути футболистите на Стойчо Младенов бяха по-активни и владееха ситуацията. Шансът и късметът обаче не им достигна да открият резултата. Още в 3-та минута „армейците” застрашиха вратата на Ставрев – Котев проби отдясно, центрира, а Йорданов стреля с глава, но право в ръцете на стража на домакините. 15 след това Кабус стреля силно от около 30 метра и топката уцели напречната греда на вратата на Берое.

Три минути преди почивката Кирил Котев получи тежка контузия след остро единобортсво с Джаферович. Тогава и наставникът на „червените” извърши първата си принудителна смяна, като на мястото на Котев пусна Сакалиев. Това доведе и до промени в тактическата постройка на ЦСКА. Младенов направи опит да засили натиска върху защитата пред Ставрев.

Гостите започнаха отново активно втората част на двубоя. 10 минути след почивката Георги Илиев стреля силно и отсечено от 12 метра, но топката мина над напречната греда. В 60-та минута момчетата на Едуард Ераносян пропуснаха уникална възможност да поведат на „армейците”. След неразбирателство в защитата на ЦСКА Куоки остана сам на 5 метра от гол линията срещу Ковачевич и заби топката от външната страна на страничната мрежа.

В 78-та минута Сакалиев също пропиля страхотна възможност да спаси от резил своя отбор. Тиаго Силва центрира отдясно в наказателното поле на „заралии”, Сакалиев отправи силен удар с глава, но стражът отново улови коженото кълбо.

Три минути преди края на срещата бразилският играч на столичани си изкара втори жълт картон, след като задържа Куоки прекалено дълго.

В продълженията на мача и двата тима играха с много хъс и желание, но старозагорци превъзхождаха противника си почти през цялото време. В 96-та минута Атанасов пропиля поредна възможност за Берое – Желев подаде техничен пас към Куоки, той продължи към Атанасов. Нападателят шутира силно, но изпрати топката в аут.

В 100-та минута Сакалиев направи втори пропуск. След центриране отляво на Юруков, нападателят на „червените” стреля от 2-3 метра, но Ставрев пак изби.

Логичното се случи в 119-ата минута. Тогава след изпълнение на ъглов удар последва късо разиграване и топката достигна до Аделино Лопеш. Със силен шут от 25 метра фронтално срещу вратата на Ковачевич полузащитникът прониза мрежата и прати Берое на полуфинал.

Напрежението се отрази върху играта на „червения” отбор – в 120-та минута Трика си изкара червен картон, след като извърши грубо нарушение срещу Желев.

Във втората минута на допълнителното време португалският рефер Жоаким Силва отсъди дузпа за нарушение на Колев срещу Валентин Илиев, но веднага след това я отмени, с което си навлече гнева на „армейските” футболисти.

Съперникът на „заралии” в спора за място на финала ще стане ясен на 19-и април, когато ще се тегли жребият за полуфиналите на турнира.

Сподели твоето мнение за ЦСКА тук!