Помощник треньорът на Черно море Емануил Луканов заяви, че нулевото равенство срещу Ботев в първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на България е добър турнирен резултат и шансовете за класиране в следващата фаза все още съществуват. „Моряците“ бяха водени от Луканов заради наказанието на старши треньора Георги Иванов.

„Един турнирен двубой. И двата тима всячески се опитаха да се надхитрят. Това обаче не се получи и всичко остава за реванша. 0:0 е коварен турнирен резултат, който може да ни изиграе лоша шега в Пловдив“, коментира Луканов.

„Не беше най-слабия ни мач. Пак казвам, това е турнирен мач, в който трябваше да подходим мъдро. Наполовина постигнахме целите, които бяхме поставили пред момчетата. Казвам наполовина, защото не допуснахме гол. Не можахме да отбележим, не бяхме агресивни, колкото в последния мач с ЦСКА. Имаше и доста умора в момчетата, както от физическо, така и от психическо естество. Въпреки всичко се борихме и дадохме всичко от себе си. 0:0 е добър турнирен резултат. По-добре 0:0, отколкото 1:1. Този резултат ни оставя шансовете да продължим в следващия кръг. Срещу Ботев Пловдив никога не е лесно, независимо къде играеш“, каза още той.