Старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Тодор Киселичков съжалява, че мачът с Локомотив София не се е състоял и пожела на "железничарите" по най-бързия начин да решат проблемите си и да продължат участието си в първенството. 

Във 2-ия кръг на Югозападната В група Пирин трябваше да приеме Локомотив, но в крайна сметка спечели служебно.

"Не отива на клуб като Локомотив София да бъде в такова положение. Пожелавам им успех, не трябва да се допусне този отбор да изчезне, защото ще бъде загуба за българския футбол", каза още Киселичков. 

Той добави, че в Пирин са имали обичайните разходи по непроведения мач, но те нямало как да бъдат избегнати заради невъзможността да се изпрати писмо, че няма да има мач.

Сега гоцеделчевци са на вълна Купа на България, а утре гостуват на Беласица Петрич в областния финал. Победителят отива в зоналните пресявания, които ще излъчат две места от Югозападна България за националния етап.

"В мача за Купата с Беласица Петрич ще играят по-млади момчета и такива, които по-рядко намират място в състава. Но това не означава, че подценяваме турнира или противника. Напротив - всеки трябва да показва, че иска да играе, че иска да се развива и иска да спечели титулярно място. Това е мач за Купата на България и е достатъчно сериозна мотивация за всеки футболист, каза още старши треньорът на Пирин. В отбора няма контузени и болни играчи./БТА